НовостиПравда

Имаат илјадници евра плата, а цени пониски од нашите

   Време за читање 1 минута

🖼 Нов албум со слики, на кој не му се бендисуваат постовите , може и да ме избришете, не ви се лутам.
😏Не дека имам превише слободно време, ама велам да помогнам што е до мене. Оти во декември ќе прашате зошто не се побунивме, или никој не мисли на народот. 😑Оти мислам, еве ме, досадна сум.
Напорна сум може, ама не е за зло. Криза иде, а народов мирен. Па велам притисок да направиме дека нашинци имаме низ светот кој побегнаа од Македонија оти имаме апаши 30 години на власт и во опозиција. ‼️Еве тие зло не мислат исто, помагаат да видите со тие плати, илјадници евра, какви цени имаат. А ние со минималецот , 300 евра , еве вака.
Данска 🇩🇰 Фала братче, Edis Ali ❤️

1кг кашкавал, 600 денари
1 кг месо , 400 денари
1кг чаден свински бут, 400 денари
1кг шеќер, 65 денари
Филаделфиа , 176 денари
Маргарин ,160 денари
Пак кашкавал, 300 денари , 400 грама дека најубав бил, вели
500 грама леб , 64 денари
800 грама леб , 104 денари
10 јајца , 96 денари
‼️Минимална саатница во Данска , 1040 денари, ама Едис вели , не познавам некој што зема минималец.
Така да ставете 2500, 3000 евра просек платичка.

IMG 20221023 220253