- Advertisement -
Интервјуа

Интервју со Милан Петковски, Претседател на МЗЗПР – Како да се заштитат работнците од Ковид – 19

Интервју со Милан Петковски - Работник
696views

Со Претседателот на Македонското Здружение за заштита при работа – МЗЗПР, м-р Милан Петковски разговаравме за заштита на најизложените работници на Ковид -19 (здравствени работници, полицајците, армијата и други).

Тој смета дека тие се добро заштитени, но дека потребно е уште подобро да се заштитат, а државата како нивен работодавач треба да им ја овозможи соодветната заштита.

Разговарававме и за законот за безбедност и здравје при работа, како и за тоа какви мерки треба да преземат за да се заштитат канцелариските работници, бидејќи во поголем дел тие работат повеќе во една канцеларија.

Поради мерките од страна на Владата, интервјуто го направивме преку Скајп.

Во продолжение погледнете го целосното интервју: