Светот на работникот

Како да се спречи ширењето на COVID-19 на работното место?

   Време за читање помалку од минута

Мерките наведени подолу не се скапи и помагаат да се спречи ширењето на инфекции како што се настинка, грип и гастроинтестинални вируси на работното место и да ги заштити вашите клиенти, претставници на други компании со кои работите и вашите вработени.

Работодавците треба да ги спроведат овие мерки веднаш, дури и ако COVID-19 не го достигне соодветното решение. Ова ќе помогне да се спречат болните денови и ќе помогне да се запре или одложи ширењето на COVID-19.

Осигурете се дека вашето работно место е чисто и хигиенско. Површините (масите и табелите) и предметите (телефони, тастатури) треба редовно да се чистат со средства за дезинфекција, пренесе порталот Бизнис Вести.

Целосниот текст прочитајте го тука