Кратење за прекувремена работа и службени патувања – синдикатите со обвинување дека Владата го крши Уставот и законите

Нема да има кратење на платите на вработените во администрацијата, но ќе се кратат додатоците за прекувремена работа, репрезентација за патување и трошоците за службените телефони на вработените и функционерите, вели за ТВ21 заменик-министерот за информатичко општество и администрација, Александар Бајдевски, откако владините препораки за намалување на расходите на буџетските корисници предизвикаа бурни реакции во јавноста.

Повеќе на ТВ21