МакедонијаПравдаСветот на работникот

Лазаров: Немате ингеренции да им давате „наредби“ на приватните специјализанти!

Лазаров - Работник
89views

Доктор Ненад Лазаров на фејсбук реагираше во однос на известувањето со кое Министерството за задравство  бара од приватните специјализанти да се јават во најблискиот Ковид центар.

Прво наредба дајте да им платите дежурства и здравствено осигурување! Срамота!
Немате ингеренции за ваква “наредба” врз приватните специјализанти, затоа и на зелкиниов лист не пишува наредба!
Тој што изготвил и одобрил, нема да го коментирам. 
 

Прво наредба дајте да им платите дежурства и здравствено осигурување! Срамота!

Немате ингеренции за ваква “наредба”…

Posted by Nenad Lazarov on Thursday, November 5, 2020