НовостиПравда

Левица со поддршка на протестната блокада против рудникот на смртта во Стумичко

   Време за читање помалку од минута

Левица со поддршка на протестната блокада против рудникот на смртта во Стумичко

Политичката партија Левица безрезервно ја поддржува протестната блокада на активистите од „Здрава Котлина” и струмичко која ќе се оддржи на 15 јули во Струмица и која има за цел одбрана на Струмичка котлина, југоистокот и Македонија од рудникот на смртта “Иловица-Штука”.
Силите на Левица, како и досега, се на целосно располагање во оваа борба.

Воедно го повикуваме народот масовно да се приклучи како во оваа блокадата, така и во понатамошната борба против ова зло кое демне над Македонија.

РУДНИК НА СМРТТА ВО ИЛОВИЦА НЕМА ДА ИМА!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *