НовостиСветот на работникот

ЛУЃЕ МУ ТРЕБАЛЕ И НА ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО – се бараат над 40 нови вработувања, има плати и над 40 илјади денари

   Време за читање помалку од минута

Не се 500, ама затоа се 41 лице. Не вработува само Електростопанство на Македонија, туку и Фондот за здравствено осигурување.

Се бараат 41 вработен, главно соработници за разни прашања, како што се соработник за буџетирање, и тоа тројца вакви кадри, потоа соработник за фармација, сортаботник за контакт со јавноста, соработник за проектирање, потоа соработник за спроведување на финансиска процедура, соработник за информатичка поддршка, а се бараат и контролори, потоа републички контролор, како и еден раководител, кој ќе треба да менаџира со подрачната служба во Ресен.

Најмногу од овие барани кадри треба да имаат високо образование и тоа или Економски факултет, бизнис и менаџмент, или Фармација, а се бара и Книжевност, Информатика, како и факултет од областа на правните науки.

Повеќе на Фактор