- Advertisement -
МакедонијаНовостиПравдаСветот на работникот

Мажите почесто пријавуваат мобинг отколку жените

226views

Можноста за пријавување на вознемирување и насилство на работното место, познато како мобинг, кој преку својот електронски систем ја нуди Министерството за труд и социјална политика, во текот на изминатава година ја искористиле 30 работници, при што можело да се утврди дека многу повеќе пријави поднесувале мажи и вработените во приватниот сектор.
Имено, според системот на Министерството, во текот на минатата година имало 29 пријави за мобинг, а на почетокот на оваа година била доставена уште една пријава. Од вкупниот број на пријави, десет биле од вработените во јавниот, а 20 во приватниот сектор. Од пријавените, пет биле жени, 19 мажи, а другите се анонимни пријавувачи.

Повеќе на Нова Македонија