- Advertisement -
Правда

Македонија на 40-то место во светот според грижата за децата

Македонија на 40-то место - Работник
157views

Македонија е рангирана на 40-тото место во светот според грижата за децата, покажуваат податоците од Извештајот на Светската здравствена организација (СЗО), медицинското списание „Ланцет“ и Детскиот фонд на ОН (УНИЦЕФ).

Документот насловен „Иднината за децата во светот“, почнува со поразително тврдење дека ниту една држава не го заштитува адекватно здравјето на децата, нивното опкружување и нивната иднина, пишува Курир.

Advertisement

Целосниот текст прочитајте го тука

Advertisement
Advertisement