МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

Маричиќ: Новинарските организации ќе бидат вклучени во измените на Изборен, Кривичен и Законот за граѓанска одговорност за навреда и клевета

Маричиќ: Новинарските организации - Работник
58views

Прашањето околу третманот и заштитата на медиумските работници беше главната тема на дискусија на денешната средба на министерот Маричиќ со претставниците на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) и Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ).

Се разговараше околу потребата за измена на Кривичниот законик (КЗ) кој во моментот се работи со поддршка на Мисијата на ОБСЕ, со посебен фокус во делот на препораките на синдикатите, а тоа е медиумските работници да бидат опфатени со посебни одредби во КЗ.

Повеќе прочитајте на Pressingtv.mk