- Advertisement -
Занимливости

Мигрантите скриени во камиони со Македонска таблица на премините Решка и Тома

Мигрантите скриени во камиони со македонска таблица на премините Решка и Тома - Работник
183views

Унгарската полиција открила мигранти скриени во камиони кои пристигнуваат од Србија на граничните премини Решка (Хоргос) и Томпа (Келебија).

На граничниот премин Решка, унгарската полиција пронајде тројца Авганистанци во камион со српски регистарски таблички. Тие немале никакви документи, ниту пак можеле да го докажат легалниот престој во Унгарија.

Advertisement

Граничарите нашле сириски државјанин без документи во камион со регистарски таблички од Северна Македонија, кој пристигнал на увид на преминот Решка.

Во друг камион од Северна Македонија, тројца мажи од Авганистан се обиделе да прошверцуваат во Унгарија рано утрово.

Advertisement
Advertisement

Уште двајца Авганистанци биле откриени од унгарските гранични полицајци во камион што доаѓал од Србија на граничниот премин Тома. Мигрантите, криејќи се во товарниот дел од камионот, се обидоа илегално да влезат во Унгарија.

Еден Сириец, исто така, се обидел илегално да стигне до Европската унија во близина на Тома, криејќи се во шасијата на камион од Србија, но полицијата на соседната земја го спречила да го стори тоа. Унгарските полицајци, во согласност со законските регулативи на таа земја, ги придружувале сите илегални мигранти на границата со Унгарија-Србија.

Извор: rts.rs

Advertisement