- Advertisement -
ЕкономијаИнтервјуаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Мизо: Институционална грижа за постојните инвеститори значи дополнителни инвестиции и реинвестирање, поефикасен модел за кризно време

Мизо: Институционална грижа - Работник
205views

Повеќе од 30 компании ја сочинуваат Асоцијацијата на странски компании, каде се вработени над 30.000 работници и речиси 60 проценти од извозот е нивни. За предизвиците со кои се соочуваат овие компании во време на пандемија, поддршката што ја добиваат од државата, како и очекувањата во периодот што претстои во интервју за МИА говори претседателот на Асоцијацијата на странски компании Виктор Мизо.

Повеќе на Макпрес.мк