Правда

Мизрахи оствари средба со директорот на ПИОМ, Зенељи

   Време за читање помалку од минута

Фејсбук статус на Министерката за труд и социјлна политика, Рашела Мизрахи:

Работна средба со директорот на Фонд на пензиското и инвалидското осигурување, Шаип Зенељи.
Се запознав со моменталната состојба во институцијата којашто во врвот на нејзините приоритети е враќање на достоинството на пензионерите и нивната благосостојба во Република Македонија.

Заедничка заложба е Фондот да биде вистински сервис на пензионерите, а состојбата во институцијата да се промени кон унапредување на услугите и подобрување на пристапот до пензионерите.