Правда

Мизрахи оствари средба со Здружението на инвалидизирани лица „Полио Плус“

   Време за читање помалку од минута

Фејсбук статус на министерката за труд и социјална политика, Рашела Мизрахи:

Остваривме средба со претставници на Здружението ,,Полио Плус – движење против хендикеп”.
На средбата се запознавме со проблемите со кои се соочуваат децата со попреченост и возрасните инвалидизирани лица. Нашата заложба е изнаоѓање решенија за унапредувања на инидвидуалните и колективните права согласно Конвенцијата за правата на лицата со хендикеп.
Воедно се заложивме за изнаоѓање системски решенија за унапредување на социјалната сигурност за оваа група сограѓани.