- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Министерството за финасии ќе основа Академија – ќе ги обучува и испитува административците за управување со јавните пари

Анализа на ЕСЕ колку се транспарентни јавните институции - Работник
127views

Министерството за финасии ќе основа Академија – ќе ги обучува и испитува административците за водење на јавните финансии. Нацрт Законот за академија за јавни финансии веќе е ставен на страницата на Електронскиот национален регистар на прописи каде се чекаат сугестии и забелешки. Од министерството за финасии за „Денар“ велат со Законот се основа и уредува работењето на Академијата за јавни финансии како организациона единица во состав на Министерството за финансии.

Повеќе на Денар.мк

Advertisement

Advertisement