НовостиПравда

На 21-ви јануари угостителските објекти ќе добијат дозвола за работа до 21:00

На 21-ви јануари угостителските објекти - Работник
76views

На 21 јануари ќе донесе одлука за продолжување на работата на угостителските објекти до 21 часот, но и можноста нивното работно време да се продолжи до 23 часот, рече во одговор на новинарско прашање министерот за здравство, Венко Филипче.

Како што кажа тој, сите други мерки за превенција остануваат во сила и по 21 јануари.
„Единствено нешто што ќе се случи на 21 јануари е работното време на угостителите сигурно да се продолжи до 21 часот, а согласно проценката на ситуацијата до 21-ви, евентуално да се разгледа нивното барање за работа до 23 часот. Меѓутоа, сите други мерки остануваат во сила“, рече Филипче.

Advertisement