- Advertisement -
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

Неделков: Наставниците ангажирани за матурата се на листата за приоритетна вакцинација

Неделков - Работник
140views

Претседателот на СОНК Јаким Неделков утрово побарал од Министерството за образование под итно да бидат ставени во приоритетна листа за вакцинација наставниците кои ќе бидат ангажирани за државната матура и интерните испити кои се полагаат со физичко присуство. Од Министерството велат дека листата е испратена до Министерството за здравство. Уште додаваат и дека „и една доза вакцина дава заштита“. Наставниците реагираат дека и покрај тоа што матурата ќе се одржи на почетокот на јуни немаат информација дали и кога ќе бидат вакцинирани.

Повеќе на Мкд.мк

Advertisement

Advertisement
Advertisement