- Advertisement -
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

Неделков: Проблемот во културата е лоциран и надминат

273views

Првата работна средба на СОНК со министерката за култура на која што учествуваше и СКРМ, ја оценуваме како конструктивна и успешна. Проблемот со неисплатената плата за месец јули во установите од културата е надминат. Сите установи кои ги имаат изготвено платите по новиот Колективен договор ќе се исплатат веднаш, односно во текот на наредните денови. Останатите, ќе земат плата кога ќе имаат доставено потполна документација до министерството. Проблемот е лоциран и трајно надминат, во наредните месеци нема да постои никаква пречка за редовно исплата на плата и придонеси на плата.

Advertisement

Advertisement