- Advertisement -
МакедонијаПравдаСветот на работникот

Нови случаи на Ковид-19 во Тиквешко

190views

Два нови случаи на корона вирус се регистрирани во Тиквешијата. Се работи за здравствена работничка од Кавадарци на возраст од 25 години, и маж на возраст од 28 години од Демир Капија.

Според информации од Центар за јавно здравје Кавадарци, новорегистрираната здравствена работничка навела во анкетата дека била во контакт со жена од Неготино на возраст од 71 година, која пред четири дена беше дијагонстицирана како позитивна на вирусот и моментално се наоѓа на Инфективната клиника во Скопје. Мажот од Демир Капија пак, навел дека не знае од кого и како се инфицирал.

Advertisement

Вчера во Општина Кавадарци беше регистриран нов случај на корона вирусот кај лице на возраст од 83 години, жител на село Дреново, кој не излегувал многу и навел дека единствено одел на лекарски контроли поради други дијагнози.

Advertisement
Advertisement