Новогодишна „честитка“ до Твитер: Го тужат поради неверојатна причина

Против Твитер е поднесена тужба бидејќи компанијата не платила кирија од 136.250 долари за својот деловен простор во Сан Франциско.

Сопственикот на просторот, „Columbia Reit – 650 California LLC“ информира дека го известил Твитер на 16 декември дека за пет дена ќе заостане со исплатата на заостанувањето за 30-тиот кат од зградата Хартфорд. Сопственикот во тужбата истакнува дека Твитер го игнорирал предупредувањето.

Тужбата била поднесена пред државниот суд во Сан Франциско кон крајот на минатата недела.

Твитер со недели не плаќал кирија за своето седиште или која било друга глобална канцеларија, објави „Њујорк Тајмс“ на 13 декември. Компанијата исто така била тужена во декември 2022 година за одбивање да плати за два чартер летови.

Твитер не одговори на барањата на медиумите за коментар, при што компанијата и така во моментов нема оддел за медиуми.

Извор: lokalno.mk

Фото: Canva