МакедонијаПравдаСветот на работникот

Нов случај на заболен здравствен работник од Ковид – 19

Здравствен работник - Работник
85views

Уште еден медицински работник е заболен од коронавирус во Тиквешко, во изминатите 22 часа потврдени се нови 22 случаи, за МИА потврди доктор Ристе Јовановски, специјалист епидемиолог при кавадаречкиот Центар за јавно здравје.

Десет од новозаболените се во Кавадарци, 11 во Неготино и еден во Росоман. Тие се на возраст од 16 до 65 години. Еден 65 годишник е хоспитализиран.