- Advertisement -
МакедонијаНовостиПравдаСветот на работникот

Огласите за вработувања во училишта во Богданци и Гевгелија траел само во текот на викендот

Оглас за вработувања во училишта - Работник
2.46Kviews
Организирано основните и средните училишта во Општина Гевгелија и Богданци: Ристо Шуклев од Негорци, Крсте Мисирков и Владо Кантарџиев од Гевгелија, Климент Охридски од Миравци, Кочо Рацин од Нов Дојран, Кирил и Методиј од Стојаково, Петар Мусев од Богданци, пуштиле 89 огласи за вработување на наставен кадар и библиотекари, на 20.11.2020 петок со рок до 22.11.2020 недела. Само мал број огласи се од 18 или 19 до 22 и 23 ноември.
Огласи за вработување во улилишта со траење од 2 неработни дена во викенд.
Дали овде имаме злоупотреба на службена положба и овластување и дали ова е спротивно со Законот за работни односи?!
Колку што знам по Законот за работни односи, јавниот оглас трае мин 5 дена.
Дали е прекршен Членот 6 и членот 7 за Забрана за индиректна и директна дискриминација при барањето или огласот за вработување?
Прашања на кои по допрен глас можат да се вклучат и проверат инспекторот за просвета и за труд.

Организирано основните и средните училишта во Општина Гевгелија и Богданци: Ристо Шуклев од Негорци, Крсте Мисирков и…

Posted by Nikola Petrov on Monday, November 23, 2020

Advertisement