МакедонијаПравдаСветот на работникот

Оправдан страв од нова злоупотреба на етничката припадност

Оправдан страв - Работник
68views

Ќе биде ли во предлог-буџетот за 2021 година вметната „затскриена“ ставка за субвенционирање на компаниите коишто ќе ангажираат работници под етнички клуч е прашање што заслужува сериозно внимание. Поминаа речиси два месеци откако првиот вицепремиер Артан Груби ја промовираше оваа идеја, а од тогаш до денеска, никој од власта не понуди конкретна анализа, зошто е потребен ваков проект и кој треба да биде крајниот ефект. Јавноста со право се прашува дали е можно под превезот за помош на фирмите и нови вработувања во време на кризата од КОВИД-19 односно за стимулирање на меѓуетничката интеграција да се случи злоупотреба на етничката припадност за партиски вработувања.

Повеќе на Самопрашај.мк