ПравдаСветот на работникот

Пазарџиите незадоволни, но поделени за протест

   Време за читање помалку од минута

Пазарџиите кои излегоа на протест тврдат дека изминатиов период се соочувале со големи притисоци, па затоа протестот и немал толкав одѕив.

Иако најавен како генерален предупредувачки штрајк, сепак поголемиот дел од пазарџиите на Зелен пазар не излегоа на протестот. Голем дел од тезгите денеска работеа. Никој не сакаше да зборува пред камера, но за Канал 5, дел велат дека го поддржуваат штрајкот иако седат крај своите тезги, но имаше и онакви кои ни посочија дека не го поддржуваат протестот, објави Канал 5.

Целосниот текст прочитајте тука