- Advertisement -
ПравдаСветот на работникот

Пожарникар од Струга кој е дијабетичар ја тужи Општината и Против Пожарната единица зошто не го ослободиле од работа

394views

Струшкиот пожарникар Иво Докоски кој зад себе има 42 годишен бенефициран работен стаж,во борба со пламените јазици,не штедејќи се себе си, спасил многу животи,но сега во услови на коронавирус ја бие битката за сопственот живот. Тој иако боледува од дијабетес тип 1, од Територијалната противпожарна единица на Општина  Струга не го ослободуваат од извржување на работни обврски,иако тоа му следува согласно одлуката на Влада. Во мерките за спечување и сузбивање на коронавирусот стои и препораката дека лицата заболени од дијабетес со потврда од матичен лекар треба да бидат ослободени од работа,но се’ чини дека ова за Докоски не важи.

Повеќе прочитајте на алфа.мк 

Advertisement

Advertisement