- Advertisement -
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

Полицискиот синдикат се заблагодари за бонус-платата и очекува таа да се исплаќа и во иднина

Полицискиот синдикат - Работник
285views

Право за добивање бонус-плата имат сите вработени во МВР кои работеле 150 часа подолго од полното работно време, а во текот на годината не отсуствувале од работа повеќе од 21 ден.

Македонскиот полициски синдикат (МПС) ги извести своите членови, вработени во Министерството за внатрешни работи, дека денеска на сметките на околу 5000 нивни колеги кои ги исполнуваат условите за исплата на бонус-плата за 2019 година ќе им бидат префрлени по околу 25.066 денари, колку што изнесува просечна плата во земјава. Веста за бонус-платата за полициските службеници и вработени во МВР пред малку на Фејсбук ја објави и премиерот Оливер Спасовски, објави Канал 5.

Целосниот текст прочитајте го тука