- Advertisement -
ПравдаСветот на работникот

Правата што (не) ги имаат работниците во време на корона вирусот во Македонија

Компаниите ќе ги вратат назад - Работник
326views

Прво ни ги намалија платите, потоа во март не ни дадоа ниту едно евро, а сега сум отпуштен од работа, ова за „Порталб.мк“ го изјави еден од поранешните келнери од Тетово. За ваквите повреди на работничките права за време на епидемијата со корона вирусот, „Порталб.мк“ разговараше со доцентот Арта Селмани и со инспекторот за труд Амир Имери.  

– Ужасно е, се ближи крајот на април и немам никаков приход. Ме отпуштија од работа, не знам дали треба да го обвинам сопственикот бидејќи и тој не работи, на почетокот ни беа намалени платите, а сега немам ниту едно евро приход – ова го изјави еден поранешен келнер од Тетово.

Advertisement

Повеќе прочитајте на мета.мк

Advertisement
Advertisement