- Advertisement -
ПравдаСветот на работникот

Путин: Цел април ќе биде неработен – работниците ќе земаат редовни плати

Путин: Цел април ќе биде неработен - Работник
180views

Рускиот претседател Владимир Путин во денешното обраќање кон нацијата рекол дека април ќе биде нерботен поради ситуацијата со корона вирусот.

„Донесов одлука да го продложам режмот на неработни денови до крајот на месецот и нагласувам – со редовни плати на работниците“, рекол Путин во обраќањето кон нацијата.

Рускиот претседател истакнал дека лекарите се на правата линија на одбраната од епидемијата на корона вирусот, како и дека во Москва и понатаму е сериозна ситуацијата.

Рускиот лидер нагласил дека колку ќе бидат ригорозни мерките во регионите ќе зависи од епидемиолошката ситуација.

Путин додал дека во наредниот период треба да се соочуват работните места и приходите на граѓаните.