- Advertisement -
МакедонијаПравдаСветот на работникот

Работник загина во шума во Пехчевско поради непреземни мерки за заштита

452views

Надворешната канцеларија за криминалистички работи Берово поднесе кривична пријава против правно лице од с. Црник, Пехчевско, и И. М. (48) од с. Црник, одговорно лице во правниот субјект, поради постоење основи на сомнение за сторени кривични дела непреземање мерки за заштита при работа и повреда на правата од работниот однос.

На 29.4.2020, при изведување работи во шума на местото наречено Рамно Борје, сопственост на ЈП „Национални шуми“ – ШПС „Равна Река“ – Пехчево, како последица на непреземените мерки за заштита на работниците при работа и неизвршена обука за вршење на предвидените работи во шума на ангажираните лица од страна на наведното правно и одговорно лице, предизвикана е смрт на В. С. (65) од Пехчево, кој не бил вработен во правниот субјект, но бил ангажиран од одговорното лице да работи за дневница.