- Advertisement -
НовостиПравдаСветот на работникот

Работничките принудени од газдите да бараат измислени дијагнози од своите матични гинеколози

Текстилни работници - Работник
8.51Kviews

Матичните гинеколози налутени – нивните пациентки принудени да бараат од нив да измислуваат дијагнози.

Од Здружението на матични гинеколози реагираат дека работодавачите испраќаат бремени жени работнички кај нив со препорака да си извадат документ за ризична бременост, а со тоа докторите се ставени во позиција да бидат административци, спротивно на Хипократовата заклетва.

Бремените жени се ослободени од работа се до крајот на пандемијата прогласена од СЗО, со одлука на Владата од 3 ноември 2020.

Повеќе на Телма.мк