ИнтервјуаНовости

РАБОТОДАВАЧИТЕ КОИ НЕ ПРЕЗЕМААТ МЕРКИ ЗА ЗАШТИТА ДА ОДГОВАРААТ ЗА УБИСТВО АКО ИМ ПОГИНЕ РАБОТНИК – МИЛАН ПЕТКОВСКИ, ИНЖЕНЕР ЗА ЗАШТИТА ПРИ РАБОТА

   Време за читање помалку од минута

Зошто покрај толку многу несреќи при работа, државата не прави ништо за да го реши овој проблем? Ова беше главното прашање во аудио интервјуто кое го направивме со Милан Петковски, инженер за заштита при работа и поранешен претседател на Македонското здружение заштита при работа. (МЗЗПР).

Напомена: Прекините за време на интервјуто се поради мобилната мрежа.

Бобан М. Илијевски

Новинар за работни односи, кариера и човечки ресурси