Македонија

Распишан конкурсот за наградата „Роман на годината“

   Време за читање помалку од минута

Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности „Славко Јаневски“ го распиша годинашниот конкурс за наградата „Роман на годината“. Конкурсот трае до 15 јануари во 2020 година, а право на учество имаат сите романи кои за првпат се објавени на македонски јазик во 2019 година, објави Нова ТВ.

Целосниот текст прочитајте го тука