- Advertisement -
НовостиПравдаСветот на работникотСиндикат

Ресорните министри го послушале гласот на СОНК, вработените во градинките и училиштата ќе се најдат на приоритетната листа за вакцинирање

СОНК - Работник
386views
Претседателот на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура Јаким Неделков на својот фејбсук профил објави дека ресорните министри го послушале гласот на СОНК, објаснувајќи дека започнале да се прават списоци за приоритено и добровно вакцинирање во градинките и училиштата кои се во во категоријата на висока Ковид возраст и работа со физичко присуство.
 

Ресорните министри го послушаа гласот на СОНК
Почнаа да се прават списоци за приоритетно и…

Posted by Jakim Nedelkov on Friday, April 2, 2021

 
Неодамна, Неделков преку фејсбук статус информираше дека СОНК до Министерството за образование и наука, Министерството за труд и социјална политика и Министерството за култура, поднел барање за да вработените бидат ставени на листата на приоритетни за вакцинирање.