- Advertisement -
ПравдаСветот на работникот

Романија: Предлог за флексибилно работно време за родители кои немаат кој да им ги чува децата

Романија: Предлог - Работник
236views

Романската министерка за труд Виолета Александру препорача флексибилно работно време за родители кои немаат на кого да ги остават децата дома.

Таа мерка е по одлуката за затворање на училиштата во Романија од утре до 22 март. – Препорачуваме флексибилно работно време за родители кои немаат кому да ги остават децата дома, напиша таа на Фејсбук.

Advertisement

Таа дополни дека работното време на родителите треба да биде адаптирано кон родителите кои се грижат за мали деца. Од утре до 22 март во Романија ќе бидат затворени сите училишта и градинки. Можно е мерката да биде продолжена.

Advertisement
Advertisement