МакедонијаПравдаСветот на работникот

Се подготвува Закон – Недела ќе биде неработен ден

Се подготвува Закон - Работник
442views
Владата ја прифати иницијативата: денот недела да биде прогласен за неработен ден!
Го задолживме Министерството за труд и социјална политика во рок од 15 дена да достави законско решение за ова прашање.
Ова решение е во интерес на граѓаните, неделата треба да биде ден посветен на одмор, ден за поквалитетно време за секој граѓанин на кој тоа му е потребно, ден за семејството, ден за себе, стои во фејсбук статусот на Премиерот Зоран Заев. 
 

Владата ја прифати иницијативата: денот недела да биде прогласен за неработен ден!

Го задолживме Министерството за труд…

Posted by Zoran Zaev on Tuesday, November 3, 2020