МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

Синдикатот на енергетика, рударство и индустрија на Македонија ги поддржува заложбите на Синдикатот на полицијата во Македонија

83views

Самостојниот синдикат на работниците од енергетика, рударство и индустрија на Република Македонија истакна дека ќе земе активно учество во протестот кој што го организира Синдикатот на полиција на Македонија и во целост ги поддржува заложбите на Синдикатот на полиција во Македонија. Со писмо за поддршка ја ирзауваат нивната недвосмислена поддршка за изнаоѓање на демократски средства согласно закон за остварување на правата на работниците и синдикалното движење во Македонија.

,,Ние како Самостоен Синдикат на работниците од Енергетика, Рударство и Индустрија на Македонија максимално ја даваме нашата поддршка за остварување и реализирање на барањата наведени во барањето од Синдикатот на полиција на Македонија”, стои во поддршката на ССЕРИ.