- Advertisement -
МакедонијаСиндикат

Синдикатот на пожарникари задоволен од зголемувањето на блок дотациите за плати во Предлог-буџетот

Синдикатот на пожарникари - Работник
352views

Независниот синдикат на пожарникарите го поздравува зголемувањето на висината на блок дотацијата за плата и надоместоци на плата за припадниците на пожарникарските единици во Предлог-буџетот за 2020 година.

Според Синдикатот, со планираните средства во Предлог-буџетот ќе се реши проблемот со кој се соочуваат пожарникарите кои земаат помала плата за 20 проценти од законски утврдената, за која општините добиваат блок дотација од страна на Владата, пишува 24 инфо.

Целосниот текст прочитајте го тука