Македонија

Скопје рангирано во две категории на „фДи” Магазинот за европски градови и региони на иднината за 2020/21

   Време за читање помалку од минута

Во најновото рангирање на „фДи” Магазин одделот на  „Фајненшал тајмс” „Financial Times” Европски градови и региони на иднината за 2020/21 Скопје се наоѓа меѓу најдобро рангираните во две категории.

Од Дирекцијата на ТИРЗ соопштуваат дека податоците за ова рангирање се собрани од 505 локации (319 градови, 148 региони и 38 LEP), (LEP – A Local Enterprise Partnership – ЛЕП локално партнерство помеѓу локалните власти и деловните субјекти).

Рангирањето е правено во пет категории: кономски потенцијал, човечки капитал и животен стил, ефективност на трошоците, поврзаност и деловен амбиент, пренесува Канал 5.

Целосниот текст прочитајте го тука