- Advertisement -
Правда

Собранието го донесе Законот за управување со отпад

Собранието - Работник
184views

Собранието во продолжението на 130-та седница со 62 гласа „за“ го донесе Законот за управување со отпад по скратена постапка.

Со Законот за управување со отпад се забранува увоз на отпад што се користи како извор на енергија.

Advertisement

Предлагачи на Законот беа пратеничките на ДОМ Маја Морачанин и Лилјана Поповска.

Со новиот Закон и натаму се забранува увоз на отпад за складирање заради отстранување, и увоз на опасен отпад што е измешан со неопасен отпад или со други компоненти кои ја намалуваат штетноста и опасните карактеристики на отпадот.

Advertisement

Извор: Р.С Европа

Advertisement