- Advertisement -
Македонија

Со 600.000 багреми пошумени косините на автопатот Миладиновци – Штип

Со 600.000 багреми пошумени косините - Работник
304views

На површина од 30 хектари долж автопатот се засадени багреми. Пошумувањето, што стартуваше есенва, се реализира со 13 милиони денари, обезбедени од буџетот на Јавното претпријатие за државни патишта.

Од ЈПДП најавуваат дека следната година ќе спроведат дополнителни мерки за мал дел од површините со косини каде што со пошумување ќе нема ефект за заштита од ерозија, објави Канал 5.

Целосниот текст прочитајте го тука