- Advertisement -
МакедонијаНовостиПравдаСветот на работникотСиндикат

СПМ: Според кои правила полицаецот треба по секоја цена да казнува?

340views

Фејсбук статус на Синдикатот на полицијата во Македонија:

🗣️Почитуван заменик Командир на ПС ОН Битола Гоце Златковски. ⁉️
🎯Со информациите со кои располагаме како Синдикат, Вие во Битола важите за добар професионалец и прифатен кај колегите. Но она што не загрижува е фактот што не располагаме со податок кој Ве “натерал” да потпишете ваква незаконска и неетичка наредба.
🗣️Бидејќи не знаеме ние како Синдикат📌, Вие да си ја доработите наредбата и да пишете ЈАСНО И ГЛАСНО врз основа на кој правила и прописи во МВР МОРА полициски службеник по секоја цена да казнува. Сменоводителот оти нема друга работа (најмногу тоа работно место е оптеретено) и ќе си пишува цел ден извештаи.🤔😡
🚓Шала на страна, да си ја повлечете оваа незаконска наредба со која ги терате вработените по секоја цена да казнуваат и најдете модул каде тоа ќе Ви успее без никакви закани. Доколку не го послушате овој наш добронамерен совет до понеделник, во вторник ќе дознае јавноста.
🎯Да имате убав викенд а вие колеги од ПС ОН Битола постапувајте согласно Закон! 🚓🇲🇰
 

🗣️Почитуван заменик Командир на ПС ОН Битола Гоце Златковски. ⁉️

🎯Со информациите со кои располагаме како Синдикат, Вие…

Posted by Синдикат на Полиција во Македонија – СПМ on Friday, November 20, 2020