МакедонијаСветот на работникотСиндикат

СПМ: Точно е дека стоиме позади некого – вработените во МВР

247views

❗Најостро ги осудуваме обидите за нанесување на штета на СПМ😡

🗣️ До Синдикат на Полиција во Македонија пристигнати се сознанија дека одредена група на припадници на Министерството, поединци од други Синдикати во МВР, водат ЖЕСТОКА ЛАЖНА кампања против СПМ, претставувајќи не како Синдикат близок со одредена политичка партија, како Синдикат блиски со поединци и слично…

🗣️ Како Синдикат НАЈОСТРО ги осудуваме овие напади кои имаат за цел давање погрешна престава кај вработените во МВР и истите како Синдикат ГИ ОТФРЛАМЕ како невистинити во целост. ❕❗

👮‍♂️👮🏼‍♀️ Точно е дека стоиме позади некого, а тоа се ВРАБОТЕНИТЕ ВО МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ и позади никој друг. ✅

📌За потсетување, СПМ е форма на организирање на работниците на Министерството за внатрешни работи – самостојна, деполитизирана и независна од државните органи и работодавачите.

📌СПМ претставува Синдикат на вработените во МВР кој има за цел остварувањена економските, социјалните и други права на работниците загарантирани со Уставот и законите во Република Македонија.

🗣️Ќе го ВРАТИМЕ ПРОФЕСИОНАЛИЗМОТ ВО ПОЛИЦИЈАТА ✊👮🏼‍♀️👮‍♂️ – стои во Фејсбук статус на Синдикатот на полицијата во Македонија.