СП: Во Железница недостигаат машиновозачи, бравари, кондуктери…

Неопходно е итно вработување на 40 машиновозачи. Кадар има од средното стручно училиште „Владо Тасевски“. Потпис за нови вработувања треба да стави Министерството за финансии

Македонски железници се соочуваат со голем недостиг на кадар. Потребен е стручен персонал од сите професии – машиновозачи, бравари, механичари,  благајници, кондуктери… Компанијата алармирала и до Владата и очекува зелено светло за нови вработувања, затоа што во спротивно ќе се блокира железничкиот сообраќај, кој и онака нормално не се одвива.

Повеќе на Слободен Печат