- Advertisement -
МакедонијаПравда

Струга, завршиле со работа, нема кој да им потпише пензионирање

Струга, завршиле со работа - Работник
267views

И без плата и без пензија останаа жители на Струга. По завршувањето на работниот однос и исполнувањето на старосната граница за пензионирање, сега во Фондот за пензиско осигурување во Струга нема кој да им ги изготви и потпише решенијата за пензионирање. Парадоксот е во тоа што во пензија заминале и лицата кои биле овластени да потпишуваат вакви решенија, а на нивно место не биле назначени нови, објави АлсатМ.

Целосниот текст прочитајте го тука