МакедонијаПравдаСветот на работникот

Текстилниот кластер во Штип брои 126 заразени со коронавирус, над 500 се во самоизолација

265views

Во текстилниот кластер во Штип има 126 позитивни случаи на коронавирусот, а за 40 работници се чекаат резултатите од масовното тестирање во седумте штипски конфекции. Директорката на Центарот за јавно здравје-Штип, Марија Димитрова на денешната прес-конференција истакна дека во ова тестирање биле опфатени над 800 работници.

Според нашите анкети кои ги почнавме на 24 мај, со првиот позитивен случај во конфекција е дека она што го заклучивме досега и се уште се работи на анкетирање лицето, кое прво бешe позитивно и понатаму лицата кои се појавуваат позитивни, е дека остварувале контакт за време на работен процес, за време на пауза, за време на слободни дружења после работа и за време на патување во автобус, вели Димитрова.

Повеќе прочитајте на република.мк