- Advertisement -
Македонија

Универзитетската клиника за хематологија работи со полн капацитет

Универзитетската клиника - Работник
183views

ЈЗУ Универзитетска клиника за хематологија – Скопје соопшти дека во периодот на вонредна состојба предизвикана од ширењето на Ковид-19, работи со полн капацитет согласно препораките за работа на Министерство за здравство.

Секојдневно се спроведуваат мерки кои имаат за цел заштита и максимална безбедност на пациентите и на медицинскиот персонал, а истовремено одговарајќи на потребите на пациентите преку обезбедување 24 часовен континуиран третман, се истакнува во соопштението на Клиниката.

Повеќе прочитајте на канал5.мк