Правда

Утринава Скопје петти најзагаден град во светот

   Време за читање помалку од минута

Скопје утринава е петти најзагаден град во светот, според интернет страницата „Ервижуал“ која го мери аерозагадувањето.

Пред нас се само Бишкек, најголемиот и главен град на Киргистан кој денеска е прв по загадувањето, а потоа следат Делхи (Индија), Сараево (БиХ), Шенјанг (Кина).

Меѓу 10-те најзагадени града се индидискиот град Калкута, Приштина (Косово), Кабул (Авганистан), италијански Милано и Дака, Бангладеш.