- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Фактор: Прашавме Македонци, Албанци, Роми што мислат за вработување во приватен сектор по етнички клуч?

Фактор: Прашавме Македонци - Работник
158views

Повеќето Македонци се против вработување во приватен сектор по етнички клуч, а кај помалите етнички заедници мислењата се поделени. Некои се за, а други против. Едни мислат дека тоа ќе биде добро, други дека е штетно, и дека ќе придонесе квалитетните кадри уште помасовно да си заминуваат од Македонија.

Но, сите се согласуваат дека и во државниот, а и во приватниот сектор сакаат да наидат на компетентни работници кои си ја знаат работата, а со тоа да добијат и добра услуга.

Повеќе на Фактор.мк