Правда

Фондацијата на Џон Бон Јови гради 77 домови за ветерани бездомници

   Време за читање помалку од минута

Легендарниот Џон Бон Џови, познат по фантастичното пеење и неговата рок група, исто така е филантроп. Беа донирани половина милион долари преку неговата фондација Џон Бон Џови Соул за да помогне во изградбата на 77 нови домови за бездомни ветерани во Вашингтон.

Проектот траеше десет години со помош на непрофитната организација „Помогнете на САД“, чија цел е да се реши проблемот со бездомноста во Соединетите држави. Според Одделот за домување и урбан развој, сместени се 50% од ветерани кои биле бездомници (од 2010 година). Сепак, и останатите ветерани кои сè уште немаат домови го заслужуваат истото. Затоа придонесот на Бон Jови е исклучително клучен и корисен.