МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

(ФОТО) АПЕЛАЦИОНИОТ СУД пресуди во корист на синдикатот – АД ЕСМ постапувал спротивно на законите

АПЕЛАЦИОНИОТ СУД - Работник
3.72Kviews

Конечно нашата истрајност вроди со резултат ,објаснета и потврдена од Апелациониот суд во Скопје ,каде судот му налага на АД ЕЛЕМ-ЕСМ да овозможи слобода во синдикалното организирање и да престани да се меша во синдикалното уредување, напишаа од Самостојниот синдикат на работниците од енергетика, рударство и индустрија – ССЕРИ на својата веб страна.

„Оваа пресуда претставува уште една потврда на нашите укажувања дека работодавачот постапува спротивно на ЗРО и колективните договори со што дирекно вршеше упад во синдикалното уредување и здружување“ истакнаа од ССЕРИ.